×

Meditta levert o.a. Spoedzorg in de regio’s Westelijke Mijnstreek, Roermond en Weert.

Met een online formulier stellen we snel vast welke zorg u nodig heeft en of u naar de spoedpost mag komen. U krijgt direct advies. Bel altijd vóórdat u naar de spoedpost komt. 

Is er een levensbedreigende situatie? Bel dan 112!

Nieuwsoverzicht

Toekomstbestendige spoedzorg in regio Weert

11.07.2024

Gezamenlijke inspanning voor toekomstbestendige spoedzorg in de regio Weert. SJG Weert, Meditta en Land van Horne gaan voor spoedplein. Lees meer.

Samenwerking met Samendokteren is ondertekend

12.06.2024

We zijn van start! Een krachtige samenwerking tussen Samendokteren en Meditta is vanaf juni 2024 een feit. Samendokteren ondersteunt startende huisartsen en huisartsen die gaan stoppen met werken. Meditta en Samendokteren gaan samen deze ondersteuning bieden en starten hiermee in regio Weert. Lees meer.

Continuering huisartsenzorg in Merkelbeek

03.04.2024

Met plezier kunnen we aankondigen dat per 1 april 2024 de praktijk Medisch Centrum Merkelbeek officieel is overgedragen aan praktijk Mantingh-Nooijen-Geilen. Beide praktijken zullen nu gezamenlijk verdergaan onder de naam Medisch Centrum Onderbanken. Dit symboliseert niet alleen een nieuw begin, maar ook een voortzetting van de toewijding aan de gezondheid en welzijn van de gemeenschap. Lees meer.

Zuyderland presenteert plannen rondom nieuwe
‘Acute Zorg Afdeling’ op locatie Sittard-Geleen

01.02.2024

Zuyderland is genoodzaakt om de acute zorg anders te organiseren vanwege de steeds groter wordende kloof tussen de omvangrijke zorgvraag en beschikbaar zorgpersoneel. Lees meer.

Instroommodel Mentale Gezondheid

06.12.2023

Benieuwd naar het instroommodel? In dit interview maak je kennis met Roger Bastiaens en Joyce Schiffers, en hun inzichten in het instroommodel. Lees meer.

Nieuwe afdeling Praktijk & Wijk ontzorgt

12.09.2023

De afdeling Praktijk & Wijk van Meditta is in het leven geroepen om de dienstverlening aan de huisartsenpraktijken te optimaliseren. De afdeling omvat drie specialismes: praktijkconsultancy, personeelscoaching en praktijk- & wijkmanagement. Lees meer.

Waardevolle samenwerking GGZ

01.09.2023

Mentale gezondheidscentra moeten zorgen voor snellere en betere behandeling van patiënten die (specialistische) GGZ nodig hebben. Hiervoor zijn in Midden-Holland en Zuid-Limburg al succesvolle initiatieven gestart. Een waardevolle samenwerking tussen huisartsenorganisaties, sociaal domein, zorgverzekeraars en Meditta. InEen publiceerde een artikel waarin o.a. Meditta, ZIO Zorg in ontwikkeling en HOZL hun ervaringen in Zuid-Limburg delen. Lees meer.

Documentaire verpleegkundig specialist

17.07.2023

Enteny Smulders is verpleegkundig specialist op de spoedpost in Roermond. Hij werd gevolgd door Gwen Jansen die een documentaire heeft gemaakt over werken in de zorg als Verpleegkundig Specialist. Enteny heeft vanuit zijn waardevolle functie en werkplek een bijdrage geleverd aan deze mooie documentaire. Trots! Bekijk de trailer hier.