×

Meditta levert o.a. Spoedzorg in de regio’s Westelijke Mijnstreek, Roermond en Weert.

Met een online formulier stellen we snel vast welke zorg u nodig heeft en of u naar de spoedpost mag komen. U krijgt direct advies. Bel altijd vóórdat u naar de spoedpost komt. 

Is er een levensbedreigende situatie? Bel dan 112!

Hartritmediagnostiek

Hartritmediagnostiek vindt bijvoorbeeld plaats bij symptomen als hartkloppingen of duizeligheid. De cardioloog onderzoekt dan of deze symptomen het gevolg zijn van hartritmestoornissen. Dat onderzoek gebeurt met behulp van een holter of een eventrecorder.

Een holter is een kleine draagbare recorder die uw hartritme voortdurend registreert. De laborant plakt een soort stickers (elektroden) op uw borst die met kleine kabels aan het apparaatje bevestigd worden. De holter draagt u 24 of 48 uur aan een band of riem om uw middel. Zo kunnen mogelijke hartritmestoornissen vastgelegd worden.

Niet altijd wordt een hartritmestoornis gedurende 24, 48 of 72 uur geregistreerd. Dat heeft te maken met het feit dat hartritmestoornissen heel onregelmatig voor kunnen komen en vaak op de meest onverwachte momenten plaatsvinden. In dat geval kan een eventrecorder uitkomst bieden. Een eventrecorder werkt volgens hetzelfde principe als een holter, maar u draagt dit apparaatje gedurende een week. Wanneer u een ritmestoornis voelt, drukt u op een knop op het toestel zodat er op dat moment een ritmeregistratie plaatsvindt.

Afspraak

Verwijzing
Om een afspraak te maken voor een onderzoek in het MMC Echt heeft u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

U wordt gebeld!
U hoeft dus zelf geen contact op te nemen om een afspraak te maken.

Mocht u meer informatie willen of vragen hebben, bel met 0475-38 41 50. Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.00 uur en tussen 14.00-16.30 uur.

Zorgprofessional
Bent u collega arts of zorgverlener dan kunt u MMC Echt van maandag t/m vrijdag tussen
8.30-17.00 uur bereiken.

Bent u verhinderd?

Als u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen, bel dan zo spoedig mogelijk met ons secretariaat: 0475-38 41 50. U kunt direct een nieuwe afspraak maken en wij kunnen in uw plaats een andere patiënt helpen.

Meer informatie

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, dan kunt u altijd terecht bij de medewerkers van het MMC Echt.

Tijdens het onderzoek vertelt de laborant steeds wat er gaat gebeuren.

U kunt ook vragen stellen, vooraf en na afloop van het onderzoek.