×

Meditta levert o.a. Spoedzorg in de regio’s Westelijke Mijnstreek, Roermond en Weert.

Met een online formulier stellen we snel vast welke zorg u nodig heeft en of u naar de spoedpost mag komen. U krijgt direct advies. Bel altijd vóórdat u naar de spoedpost komt. 

Is er een levensbedreigende situatie? Bel dan 112!

Bij- en nascholing via de Meditta Academie

Kwalitatief goede zorg vraagt om goed opgeleide zorgverleners. Jezelf blijven ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak kan via de Meditta Academie.

 

Opleidingsaanbod

De Meditta Academie biedt sinds 2009 hoogwaardige en regio-gebonden deskundigheidsbevordering voor huisartsen, praktijkmanagers, praktijkondersteuners, doktersassistenten, triagisten, verpleegkundig specialisten en mobiel assistenten. 

We hebben een breed aanbod van online en lokale scholingen voor huisartsen en praktijkmedewerkers. Van medisch inhoudelijke opleidingen, kennisdagen tot en met cursussen waarin praktische  vaardigheden worden ontwikkeld. De Academie biedt scholingen op het gebied van: 

Complexe zorg/netwerkzorg

scholing voor trans-disciplinaire huisartsenzorg in multidisciplinair verband. 

Ketenzorg/chronische zorg/integrale zorg

scholing voor chronische zorg in de verschillende zorgketens. 

Zorg van de toekomst

scholing voor ontwikkeling en innovatie. 

 

Accreditatie 

De Meditta Academie beschikt over een volledige Instellingsaccreditatie (IA) afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG en is hiermee bevoegd tot accreditatie van scholingen. Tevens beschikt de Academie over een instellingsaccreditatie voor doktersassistenten en triagisten en als derde over de instellingsaccreditatie voor POH-GGZ.  Ook kunnen huisartsen bij de Meditta Academie terecht voor accreditatie van toetsgroepen (zoals DTO, FTO en intervisie). 

Beleidsadviescommissie

De Meditta Academie wordt ondersteund door de beleidsadviescommissie, BAC Academie, waarin per regio 1 huisarts is vertegenwoordigd (voorheen Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen (WDH). Altijd onder het motto: voor huisartsen, door huisartsen!

Accreditatiepunten

De Meditta Academie verzorgt samen met het regionale ziekenhuis de inhoud van de ziekenhuisgebonden opleidingen. Per jaar is het opleidingsaanbod goed voor gemiddeld 35 accreditatiepunten.  

Bijdrage PAM (Perifeer Accreditatie Medewerker) 

Voor herregistratie tot huisarts, is het cruciaal om per jaar tien punten te behalen door middel van intercollegiale toetsing. Het is daarom van belang dat groepsnascholingen worden geaccrediteerd. Om de kosten van de regionale PAM te dekken ontvangen huisartsen, HIDHA’s, waarnemers en apothekers uit de Meditta een factuur voor de PAM-bijdrage. 

 

Meditta portaal

Gratis e-learning modulen

Huisartsen van Meditta en hun praktijkmedewerkers hebben via het Meditta portaal toegang tot ruim 150 gratis e-learning modulen. Hiermee kun je in eigen tijd zorginhoudelijke kennis opdoen, maar ook leren over persoonlijke ontwikkeling, office-programma's en nog veel meer.

Kijk op de website van GoodHabitz en log in voor alle modulen.

Heb je nog geen account? Stuur een e-mail naar academie@meditta.nl.

 

Maak van online leren een goede gewoonte

Op ons opleidingsaanbod zijn de cursusvoorwaarden en klachtenprocedure van Meditta Academie van toepassing.   

CURSUS-
VOORWAARDEN

Meditta Academie

lees

KLACHTEN-
PROCEDURE

Meditta Academie

lees

Bijblijven op je vakgebied is leuk en vergroot je mogelijkheden