×

Meditta levert o.a. Spoedzorg in de regio’s Westelijke Mijnstreek, Roermond en Weert.

Met een online formulier stellen we snel vast welke zorg u nodig heeft en of u naar de spoedpost mag komen. U krijgt direct advies. Bel altijd vóórdat u naar de spoedpost komt. 

Is er een levensbedreigende situatie? Bel dan 112!

Röntgenonderzoek

Het onderzoek vindt plaats in de röntgenkamer met behulp van een digitaal röntgensysteem. Afhankelijk van het gevraagde onderzoek worden er opnamen gemaakt van gewrichten, botten, longen of buik. 

De straling die gebruikt wordt voor het vervaardigen van een röntgenfoto gaat door het lichaam heen, waardoor weefsels zichtbaar worden. Deze straling brengt geen directe risico’s met zich mee, alleen voor wie er dagelijks meerdere malen mee in aanraking komt. Het is niet toegestaan tijdens het onderzoek familie mee te nemen in de onderzoeksruimte. 

Afspraak

Verwijzing
Om een afspraak te maken voor een onderzoek in het MMC Echt heeft u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Altijd eerst bellen!
Maak altijd een afspraak door te bellen met 0475-38 41 50.
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.00 uur en tussen 14.00-16.30 uur.

Zorgprofessional
Bent u collega arts of zorgverlener dan kunt u MMC Echt van maandag t/m vrijdag tussen
8.30-17.00 uur bereiken.

Bent u verhinderd?

Als u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen, bel dan zo spoedig mogelijk met ons secretariaat: 0475-38 41 50. U kunt direct een nieuwe afspraak maken en wij kunnen in uw plaats een andere patiënt helpen.

Voorbereiding

Er is geen specifieke voorbereiding nodig voor een röntgenonderzoek.

Röntgenonderzoek bij zwangerschap

Bent u zwanger of denkt u zwanger te zijn, bespreek dit dan vooraf met uw behandelend arts of meld dit voorafgaand aan het onderzoek aan de laborant. Röntgenstralen kunnen namelijk schadelijk zijn voor het ongeboren kind. 

Er is geen specifieke voorbereiding nodig voor een röntgenonderzoek

Verloop van het onderzoek

U meldt zich bij de balie van het MMC Echt en neemt plaats in de wachtkamer. De radiodiagnostisch laborant weet, nadat u zich heeft aangemeld aan de balie, dat u er bent. Zodra u aan de beurt bent, roept de laborant u uit de wachtkamer en begeleidt u naar de onderzoeksruimte.

Een röntgenfoto wordt gemaakt van een ontbloot lichaamsdeel. Draagt u kleren of sieraden op het lichaamsdeel waarvan een foto wordt gemaakt? Dan vragen wij u om die eerst uit of af te doen. Daarna vertelt de laborant u hoe u moet staan of zitten om een goede foto te kunnen maken. Voor een goede positionering van de röntgenfoto kan het voorkomen dat de laborant u aan dient te raken.

Na het onderzoek

Na afloop van het onderzoek kunt u terug naar huis. U kunt gewoon zelf autorijden.

Uitslag van het röntgenonderzoek

De foto’s die tijdens het röntgenonderzoek zijn gemaakt, worden bekeken en beoordeeld door de radioloog. Deze maakt een verslag van het onderzoek. De arts die de röntgenfoto voor u heeft aangevraagd, ontvangt de onderzoeksuitslag. Afhankelijk van wat u met uw behandelend arts heeft afgesproken, krijgt u de uitslag telefonisch of tijdens een afspraak te horen. Het MMC Echt streeft er altijd naar de uitslag binnen 48 uur te leveren.

Meer informatie

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, dan kunt u altijd terecht bij de medewerkers van het MMC Echt.

Tijdens het onderzoek vertelt de laborant steeds wat er gaat gebeuren.

U kunt ook vragen stellen, vooraf en na afloop van het onderzoek.

MMC Echt

Nobelweg 10, 6101 XB Echt (Bedrijventerrein De Berk nr 154)

info@mmc-echt.nl
0475-38 41 50 (telefonisch bereikbaar
op maandag t/m vrijdag tussen
9.00-12.00 uur en 14.00-16.30 uur).

Open

Maandag t/m vrijdag
8.30-17.00 uur op afspraak.

 

Het kan voorkomen dat u een afspraaktijd gekregen heeft buiten de bovengenoemde openingstijden.