×

Bezoek geen spoedpost of medisch centrum bij luchtwegklachten of koorts. Zo voorkomt u verspreiding van het coronavirus. Aarzel niet om te bellen bij medische zorgvragen, wij proberen uw vragen te beantwoorden of u in contact te brengen met de dienstdoende huisarts.

Heeft u vragen over het coronavirus, neem dan contact op met de Landelijke Corona-informatielijn 0800 1351 of kijk op de pagina 'vragen en antwoorden' van het RIVM.

Oogheelkundig onderzoek

Ook bij oogklachten kunt u terecht in het Meditta Medisch Centrum Echt. Een optometrist met een specialistische oogheelkundige opleiding onderzoekt - indien nodig in ruggespraak met een gespecialiseerde huisarts - uw klacht. Na het onderzoek rapporteert de optometrist aanbevelingen voor eventuele verdere behandeling aan uw eigen huisarts. 

Met welke oogklachten kunt u terecht in het MMC Echt?

Het oogheelkundig onderzoek in het MMC Echt is bedoeld voor niet-urgente, laagcomplexe klachten. Dat zijn bijvoorbeeld een drukkend gevoel op het oog, vermoeidheid van het oog, tranende ogen of afscheiding, een jeukend of prikkend oog, wazig zien of oogscreening bij hoge bloeddruk en diabetes.

Voordelen van oogheelkundig onderzoek in het MMC Echt

  • U krijgt kwalitatief goede zorg op de juiste plek door de juiste zorgverlener.
  • U hoeft geen aanspraak te doen op uw eigen risico.
  • U krijgt goede service in een patiëntvriendelijke omgeving. De wachttijden zijn kort en er is goede parkeergelegenheid.
  • We houden op deze manier niet-complexe zorg uit het ziekenhuis.

Afspraak

Verwijzing
Om een afspraak te maken voor een onderzoek in het MMC Echt heeft u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Altijd eerst bellen!
Maak altijd een afspraak door te bellen met 0475-38 41 50.
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.00 uur en tussen 14.00-16.30 uur.

Zorgprofessional
Bent u collega arts of zorgverlener dan kunt u MMC Echt van maandag t/m vrijdag tussen
8.30-17.00 uur bereiken.

Bent u verhinderd?

Als u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen, bel dan zo spoedig mogelijk met ons secretariaat: 0475-38 41 50. U kunt direct een nieuwe afspraak maken en wij kunnen in uw plaats een andere patiënt helpen.

Meer informatie

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, dan kunt u altijd terecht bij de medewerkers van het MMC Echt.

Tijdens het onderzoek vertelt de optometrist steeds wat er gaat gebeuren.

U kunt ook vragen stellen, vooraf en na afloop van het onderzoek.