×

Meditta levert o.a. Spoedzorg in de regio’s Westelijke Mijnstreek, Roermond en Weert.

Met een online formulier stellen we snel vast welke zorg u nodig heeft en of u naar de spoedpost mag komen. U krijgt direct advies. Bel altijd vóórdat u naar de spoedpost komt. 

Is er een levensbedreigende situatie? Bel dan 112!

Nieuws

03.04.2024

Gebundelde krachten leiden tot continuering huisartsenzorg in Merkelbeek

In de turbulente wereld van de gezondheidszorg zijn samenwerking en veerkracht cruciaal. Dit werd de afgelopen tijd extra ervaren bij Medisch Centrum Merkelbeek. Sinds 1 juli 2023 maakt het centrum deel uit van de Regionale Huisarts Organisatie Meditta. Het hoofddoel van Meditta Praktijk B.V. was om de praktijk tijdelijk voort te zetten, de patiëntenzorg te laten continueren en zorg te dragen voor opvolging en overdracht van de praktijk. Hierbij werd samengewerkt met huisartsenpraktijken uit de buurt en de Huisartsen Coöperatie West om te zorgen voor een soepele overgang naar een nieuwe praktijkhouder voor Medisch Centrum Merkelbeek. Dit werd niet alleen een nieuw hoofdstuk voor de praktijk, maar ook een uitdagende periode voor de toekomst van de patiëntenzorg in Merkelbeek.

Er werd een team samengesteld dat een bewonderenswaardige toewijding had om deze uitdaging aan te gaan. Niet alleen dat, maar ook de huisartsenpraktijken uit de buurt sloten zich aan bij deze inspanning, waarbij ze hun expertise en hulp aanboden. Medio oktober 2023 sloot Meditta Praktijk B.V. een samenwerking met huisartsen Mantingh, Nooijen en Geilen van de praktijk in Schinveld. Dit was het begin van een geleidelijke overname van zorg en bezetting door het vaste team van professionals.

Huisartsen Mantingh, Nooijen en Geilen: ‘’De afgelopen 5 maanden hebben we met ons hele team keihard gewerkt om de overname mogelijk te maken. Dankzij hun grote inzet en een krachtig teamwork is dat gelukt. Onze maatschap Mantingh-Nooijen is per 1 januari 2024 uitgebreid met Martijn Geilen. Verder zijn er vier vaste waarnemers (Carlijn van Nijnatten, Dion Branje, Rick Coenen en Lotte Ewalds) waar we met veel plezier mee samenwerken. Samen met ons team van assistentes en praktijkondersteuners willen we de huisartsenzorg ook in Merkelbeek tot een hoger niveau tillen. De ervaring in Schinveld als pluspraktijk met de hazo24 praktijkaccreditatie willen we de komende tijd ook doortrekken naar Merkelbeek.‘’
 
In die afgelopen vijf maanden werd patiëntenzorg dus geleverd vanuit zowel de locatie in Merkelbeek als die in Schinveld, waarmee de gezondheidszorg in de regio verder werd versterkt. Een oprechte dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit proces.

Met plezier kunnen we aankondigen dat per 1 april 2024 de praktijk Medisch Centrum Merkelbeek officieel is overgedragen aan praktijk Mantingh-Nooijen-Geilen. Beide praktijken zullen nu gezamenlijk verdergaan onder de naam Medisch Centrum Onderbanken. Dit symboliseert niet alleen een nieuw begin, maar ook een voortzetting van de toewijding aan de gezondheid en welzijn van de gemeenschap.

Dit succesverhaal benadrukt de kracht van samenwerking en vastberadenheid en dient als inspiratie voor toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg. De verbinding tussen omliggende huisartsenpraktijken, de Huisartsen Coöperatie West en Meditta heeft geleid tot een succesvolle voortzetting van de zorg voor de inwoners van Merkelbeek. Als Regionale Huisarts Organisatie zijn we verheugd dat de zorg weer in handen is van gepassioneerde huisartsen uit de regio en kijken we uit naar een toekomst waarin we samen blijven bouwen aan een gezondere samenleving.

Naar het overzicht van nieuwsberichten.

Behandelkamer huisarts